Børnefødselsdag

Børnefødselsdag

børnefødselsdag

Børnefødselsdag – en skøn tradition

Booking

Tryllekunstner  

Underholdning

Privatefester

Børnefødselsdag

At afholde en børnefødselsdag er en tradition, der bringer forældre og børn sammen om et fælles projekt.

Mange husker stadig deres egne og venners børnefødselsdage. Især, hvis der har været en tryllekunstner. Der er nemlig bare noget ganske særligt over en børnefødselsdag, når der er en tryllekunstner til stede.

At fejre børnefødselsdag er dog ikke en særlig gammel tradition i Danmark.

I det gamle Rom var det dog almindeligt at fejre fødselsdage, og specielt kejserne arrangerede overdådige og kæmpestore fester. De tidlige kristne ville dog ikke overtage skikken, da de mente, at den var forbeholdt hedningene.

I Middelalderens Europa var det stadig ikke almindeligt for “jævne” folk at fejre deres fødselsdag. De fejrede i stedet den katolske helgen, de var opkaldt efter, gennem den katolske helgenkalender. Adelen ville dog være anderledes, og de begyndte i denne periode at fejre den dato, de var blevet født.

Først i 1830erne begyndte det finere borgerskab i Danmark at fejre børnefødselsdag. Omtrent på samme tid begyndte juletræet at dukke op – indendørs – til jul. Begge traditioner blev hentet fra Tyskland, hvor børnene fik overrakt en række gaver, de fik lov til at vælge maden på menuen, og til sidst fik de en kage. Herfra stammer den nuværende tradition med at afholde børnefødselsdag.

I mange år var det dog fortrinsvis det finere borgerskab, der holdt børnefødselsdag, eller rettere børneselskab eller bal, for det var sådan, man fejrede børnefødselsdag i begyndelsen. Siden da har festen langsomt så udviklet sig til den børnefødselsdag, vi holder i dag – og hvor der gerne skal være en tryllekunstner til stede.

Selv om man har kære minder fra ens barndoms børnefødselsdage, så ønsker man måske ikke at holde den samme, efterhånden klassiske, ‘Disney børnefødselsdag’, som man kender den fra sin egen barndom.

Tiden og stilen ændrer sig!

Det er måske derfor, det er blevet så populært med en børnetryllekunstner til børnefødselsdag

Hver generation har brug for fornyelse og skabe sit eget aftryk. Lige nu er det Playstation og Nintendo Wii, der er i benhård konkurrence med tryllekunstneren til børnefødselsdagen. Tryllekunstnere går dog aldrig af mode, og er intet mindre end en særdeles god idé til netop DIT barns børnefødselsdag.

Derfor – ring til Robert Jakobsen på 60 89 88 88 før du planlægger den næste børnefødselsdag

Eller skriv til info@tryllekunstner.net